Postoji vjerovanje da ukoliko nešto istinski želimo, Univerzum ce se potruditi da "kockice" posloži na pravi način. Glupost!

Ukoliko nešto zaista želiš, sam ćeš se potruditi da to i dobiješ. Stvar je u tome da to obično činiš nesvjesno... Fokusiran si na cilj, pa ni ne obraćaš pažnju na svoje postupke.


Sada, kada razmišljam zašto mi neke "gluposti" toliko vremena oduzimaju, zašto uvijek istražujem o stvarima koje mi možda i nisu prioritet, shvatam da su mi "prioriteti" nametnuti i da ja zapravo podsvjesno pokušavam ostvariti svoj san.

Zaista, obratite pažnju šta je to o čemu neprestano razmišljate, šta je to što uvijek okupira vašu pažnju... Šta je to od čega ne odustajete? Čemu se, usprkos svemu, iznova vraćate?

Čovjek treba raditi na sebi, učiti o sebi, proučavati svoje ponašanje i postupke. Koliko god mislili da poznajemo sami sebe, u svakom slučaju postoji milion situacija u kojima bismo se mogli naći i u kojima bismo reagovali tako da ni sami sebe ne bismo bili u mogućnosti prepoznati.

Da bi vaša svijest bila zadovoljena, pustite podsvijest da progovori. Ne dozvoljavajte da zbog bilo čega odustanete od onoga što bi vas moglo učiniti sretnijima. Bilo da se radi o poslu, ljudima ili nečemu trećem, poklonite sebi ostvaren san.

Potrudite se da uvijek plivate u vodama koje vam prijaju. Vjerujte da ste predodređeni za velike stvari. Kada vam se čini da vam ništa ne ide od ruke, kada mislite da za nešto niste dovoljno dobri, možda je to upravo iz razloga što vas iza drugog ugla čeka nešto puno bolje. 

Kada na horizontu prestaje more - vidimo nebo. Na kraj se uvijek nadovezuje novi početak. Krajevi se nigdje ne spajaju. Poslije noći ne nastupa noć, vec sviće jutro. I kiša uvijek na kraju prestane, pa se pojavi sunce. Ovo možda jesu klišeji, ali uvijek nam moraju biti na umu. Ljudi ponekad zaborave neke općepoznate stvari.

Ne dozvoljavajte da svoje vrijeme trošite na besciljne postupke i nevažne ljude. Umjesto što gubite vrijeme sa ljudima koji ne zaslužuju vašu pažnju, pokušajte upoznati neke nove, sklapajte nova prijateljstva i posvetite se stvarima koje će vam dati dodatnu energiju. 

Nazdravite za sve svoje skrivene želje!